NK ŠN MAKSIMIR

Novosti vezane uz NK ŠN Makismir

Ponosni smo na našu vratarsku školu

Program škole nogometa Maksimir sadrži brojne popratne sadržaje a jedan od njih je i vratarska škola na koju smo izuzetno ponosni.

Voditelj škole vratara, ujedno i voditelj škole nogometa je Mario Huzjak koji u suradnji sa našim partnerima Stuttgarter torwartschule postavlja nove standarde u izobrazbi vratara svih godišta. U  ponudi imamo tjedne treninge, individualni rad s vratarima, suradnju s klubovima te vratarske kampove. Jedan takav održan je u 12. mjesecu prošle godine na terenima našeg kluba a na njemu su sudjelovala 24 vratara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Rezutati koje postižu naši polaznici sami po sebi su potvrda kvalitete provjerene njemačke metodike koju prakticiramo u školi, govori nam Mario Huzjak. Borna Cik naš je član već četvrtu godinu. Mnogo je pokazatelja da se ovdje radi o velikom talentu. Borna je ove godine osvojio treće za redom Dvoransko prvenstvo Zagrebačkog nogometnog saveza uz isto toliko nagrada za najboljeg vratara. Svi koji prate ovaj turnir složit će se da je ovo uspjeh vrijedan pažnje. Pratimo ga na treninzima a napredak koji Borna ostvaruje iz treninga u trening potvrđuje naš optimizam. U našoj školi uz Bornu treniraju mnogi talentirani dječaci. Njegov imenjak, Borna Crikvenac svaki tjedan na treninge dolazi iz Karlovca što je samo po sebi dovoljan znak da uz talent Borna ima veliku želju za treningom. Ne sumnjamo da će naš polaznik koji je jedan od najperspektivnijih vratara u Karlovačkoj županiji uz kvalitetat rad ostvariti zapažene rezultate. Kada govorimo o talentu ne smijemo izostaviti i Patricka Krnjaića, vratara NK Sesvete i reprezentativca U14 te Lovru Blagusa, vratara hrvatskog prvoligaša Intera. Osim navedenih dječaka tu su i naše mlade nade u usponu za koje smo sigurni da će upornim i kvalitetnim radom u perspektivi napredovati i ostvariti lijepe rezultate.

Osim voditelja škole sa našim polaznicima radi i trener Ivan Kruljac, apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji s velikom energijom i entuzijazmom sudjeluje u provođenju naših aktivnosti.

Više o školi vratara pročitajte na našoj web stranici.